Suroviny na 10 hamburgerov Caesar
– 10 hamburgerových žemlí (focaccia)
– 5 kuracích pŕs
– 10× Potato Toast
– 5 červených cibúľ
– 50 g cukru
– 5 cl vody
– sušené paradajky
– majonéza
– cesnak
– strúhaný parmezán
– ančovičky (voliteľné)
– zopár lístkov rukoly
Nasekáme červenú cibuľu. Povaríme ju na panvici na jemnom plameni s cukrom a vodou.
Zmes necháme pomaly variť 20 minút, až kým sa začne spájať a získa priehľadnú farbu.
Pripravíme klasický Caesar dressing s majonézou, parmezánom, pretlačeným cesnakom a niekoľkými ančovičkami (voliteľné).
Zemiakové hrianky Potato Toast zohrejeme podľa pokynov na obale.
Ochutíme kuracie prsia, ktoré následne uvaríme a vypražíme, aby získali krásnu farbu a zachovali si jemnosť. Potom ich nakrájame.
Trochu konfitovanej cibule rozotrieme po žemli na hamburger.
Pridáme Potato Toast a niekoľko kúskov kuracieho mäsa.
Na to poukladáme niekoľko sušených paradajok, zopár lístkov rukoly a Caesar dressing.
Prikryte druhou polovicou žemle.
Ozdobíme niekoľkými hoblinkami parmezánu a opraženými píniovými orieškami. Podávame spolu s hranolčekmi Fry’n Dip a ochuteným šalátom.